Preview Mode Links will not work in preview mode

Rabo Food en Agri Nederland

 

Rabobank is een coöperatieve bank met een diepgewortelde positie en kennis over de Food en Agribusiness. Onder andere door het delen van kennis willen wij een substantiële bijdrage leveren aan de strategie  'Growing a better world together'.

Jun 12, 2018

De Poolse zachtfruitsector wordt gekenmerkt door zijn enorme diversiteit in allerlei opzichten: technologie, kwaliteit, bedrijfsgrootte, organisatie van de afzet en afzetkanalen. Poolse aardbeien en bessen vormen geen bedreiging voor de Nederlandse zachtfruittelers, die zich veelal op andere markten richten en veel meer dan de Poolse sector op de versmarkt. 

Wel kunnen de Nederlanders leren van de sterke marketing en promotionele vaardigheden van sommige Poolse afzetpartijen. De import van blauwbessen in de zomermaanden uit Polen vormt (vooralsnog) geen bedreiging voor de Nederlandse telers door de nog steeds sterk groeiende vraag.  Dit zijn de belangrijkste conclusies die Arne Bac, sectorspecialist tuinbouw, en Cindy van Rijswick, Food & agribusiness analist tuinbouw, trekken uit hun recente studiereis in Polen.