Preview Mode Links will not work in preview mode

Rabo Food en Agri Nederland

 

Rabobank is een coöperatieve bank met een diepgewortelde positie en kennis over de Food en Agribusiness. Onder andere door het delen van kennis willen wij een substantiële bijdrage leveren aan de strategie  'Growing a better world together'.

Jul 7, 2020

Het areaal leliebollen in Nederland is volgens de Bloembollenkeuringsdienst in 2019 met bijna 4% gekrompen. Hoe gaat het nu met de lelieteelt en wat zijn de uitdagingen voor een gezonde toekomst. Rene Gomersbach en Bas Apeldoorn geven hun opinie.


Jun 23, 2020

Hoe is de belangstelling voor (s)emigratie onder agrarische ondernemers? Jakob Brand, international business manager en Maikel Voeten, accountmanager geven in de podcast informatie met betrekking tot deze stap richting het buitenland.


Jun 16, 2020

De corona-uitbraak zorgde voor een schokgolf en bracht de zuivelmarkten in onbekend vaarwater. Eerst was sprake van sterke prijsdalingen voor de zuivelproducten. Nu veel landen voorzichtig uit de ‘lockdowns’ komen, zijn de omstandigheden en prijzen ook verbeterd. Toch is het nog te vroeg om te spreken van...


Jun 9, 2020

Nu de bloemisten en tuincentra in Europa overal weer open zijn, lijkt de markt voor bloemen en planten zich te herstellen. In deze podcast praten Lambert van Horen, analist RaboResearch, en Arne Bac, sectorspecialist Tuinbouw, over de huidige situatie en de verwachting voor de komende tijd.


May 26, 2020

De afzet van kalfsvlees wordt sterk beïnvloed door de sluiting van horeca en foodservice. Export is stil komen te liggen en prijzen zijn gedaald. Jeroen van der Hurk, sectorspecialist bij Rabobank Bedrijven en Michiel Wennekers, accountmanager in Zuid-Oost Brabant praten u bij over de situatie in de vleeskalverensector.